Příspěvek Diskuzního fóra

kolina napsal:

Jojo, asi tak nějak...        BOHEMKA DO TOHO!!!

Odchod Bohemky z Ďolíčku vidím jako prakticky něco nemyslitelného. Jakékoliv úvahy v níže uvedeném smyslu jsou škodlivé a nahrávají těm, kdo si v hlavách malují své bláhové byznysplány o kterých se zatím chytře bojí veřejně mluvit. Bohemka na svém místě ve svém Vršovickém Ďolíčku je nesrovnatelně významnější fakt, než nějaký další administrativně bytový komplex v podobě jakéhosi obřího domu, kterých už je všude plno a lidi už to nechtějí vidět.

Bohemka je sportovní a společenský fenomén celostátního významu, otázka národních tradic a spolu s Ďolíčkem nedělitelná věc, za kterou stojí za to se obětovat. Mějme úctu k tisícům lidí, z nichž mnozí už dneska nežijí a kteří v Ďolíčku skoro 120 let každý svým dílem budovali něco, co je pěkné a na co jsme hrdí.

Neusnadňujme to nepříteli tím, že tady veřejně budeme spekulovat ve smyslu jak si přeje. I kdyby existovala poslední, jakkoliv sebemenší možnost trvalé budoucnosti fotbalu v Ďolíčku, upřeme se na ní a nenechme se od cynických zlatokopů zviklávat. Natož, leží-li teď na stole jasně vyslovená možnost výstavby z interních prostředků. Pojďme všichni klokani jednotně za touto svojí novou reálnou vizí.

Je jedno, jestli to bude financované z jediné kapsy nebo na to vznikne nějaký projekt financování se zapojením více stran. Důležité je, že vůle Bohemians pokračovat navždy u nás v Ďolíčku je nezlomná, absolutně jednotná a že máme svojí jasnou naději.