FORTUNA:LIGA (Bohemians Praha 1905)
FK Jablonec
1:2 (1:0)
Bohemians Praha 1905
neděle 25. května 2014 18:00
Branky
41. Čížek - 61. Rada (Kalina), 90. Rada.
Rozhodčí
Jílek - Blažej, Pospíšil.
ŽK
Loučka - Šmíd, N'Dekre.
Diváků
2850.
FK Baumit Jablonec
Špit – Kubista, Kysela, Hubník, Novák – Kopic, Loučka, Rossi, Čížek (74. Třešňák) - Fantiš, Doležal (82. Jablonský)
Bohemians Praha 1905
Berkovec – Pauschek (85. Jeremenko), Brabec, Šmíd, Kalina – Nerad (19. Hora), Kuklys, Jindřišek, Rada, Moravec – Lietava (67. N'Dekre)

Online

Dnešní utkání mělo infarktový závěr. Šance se střídaly na obou stranách, možnost rozhodnout měla obě mužstva, ale nakonec se po dvou brankách Rady radují Klokani. To je pro dnešek od nás vše, omlouváme se za technické problémy, které zde v Jablonci vyvstaly a těšíme se na Vás za týden doma s Plzní.
90.
Ihned po brance rozhodčí ukončil utkání. Klokani vezou z Jablonce vítězství!
90.
Rada dává gól! Kalina se protáhl opět po levé straně a opět mířil padáčkem před branku, ale jeho míč byl ztečován. Dlouho se snášel na Radu, který z penaltové hranice ho z voleje napálil přímo k levé tyči.
89.
A prosadit se mohl N'Dekre. Rossi nezvládl hlavičkový souboj s tímto útočníkem, přičemž se mu odrazil za jeho záda a Elie mohl upalovat na bránu. Bohužel si míč moc předkopl a tak poslední obránce mu ho stačil odklidit zcesty.
86.
Loučka dostal žlutou kartu.
85.
Pauscheka nahradí Jeremenko, zkoušíme to na tři obránce.
82.
Místo Doležala uvidíme Jablonského.
81.
Z následné akce utíkal Moravec sám, běželi čtyři Klokani na dva obránce, ale záložník Bohemians se rozhodl situaci vyřešit sám, doběhl až ke Špitovi a lobem se ho snažil přehodit, ale brankář jeho pokus ztečoval na roh.
80.
Klokani tlačili u branky Jablonec, ale nepohlídali protiútok, takže na pravé straně se objevil opuštěný Loučka, předložil míč Kopicovi, který z otočky pálil tvrdě křižnou střelou, Berkovec vytáhl skvělý reflexivní zákrok.
75.
N'Dekre dostává žlutou kartu za zakopnutí balonu.
74.
Čížka nahradí Třešňák.
67.
Vzápětí Brabec hlídal ofsajdovou lajnu, takže mohl Kopic v klidu pokračovat v akci po pravé straně a předložit míč Hubníkovi před branku. Tam ho, i za cenu malého přistrčení, rozhodil Pauschek.
67.
Lietavu střídá N'Dekre.
65.
Lietava měl obrovskou šanci! Rada mu z pravé strany předložil přesný míč, vytáhlý útočník si ho zpracoval před Špitem a šajtlí ho zkusil poslat podél brankáře, ale nevyzrál na něj.
61.
Kalina skvěle doběhl míč na levé straně, podkopl ho a padáčkem přesně našel Radu, který ho doklepl do sítě.
56.
Omlouváme se za technické problémy, které provázejí online přenos.
53.
Další šance pro Baumit. Kopic se řítil po pravé straně, předložil míč na malé vápno, naštěstí Doležal skluzem na míč nedosáhl.
52.
Čížek se rozhodl vypálit z dobrých pětadvaceti metrů, jeho pumelice se snesla na břevno.
47.
Hned z kraje poločasu mohli Jablonečtí navýšit rozdíl na dvě branky, Kopic našel pod sebou Fantiše, který stál tváří v tvář Berkovcovi, naštěstí jeho řešení, tedy technickou střelu po jeho pravé ruce, brankář Klokanů předvídal a zlikvidoval ji.
46.
Začal druhý poločas.
45.
Rada zahrál přímý kop nedaleko poloviny hřiště, který však nikoho nenašel a tak Klokani jdou do kabin s jednogólovým mankem.
45.
Nastaví se dvě minuty.
41.
Čížek dostal zpětný míč na velké vápno, nerozpakoval se a z prvního doteku zamířil přesně na levou tyč, od které se balon odrazil za Berkovce.
39.
Kyselovi nikdo neřekl, že za ním šmejdí Hora, takže jakmile si v klidu zpracovával míč, přiběhl rychlonohý záložník a sebral mu ho, při postupu na Špita však nezvolil nejlepší variantu a polo střelou, polo přihrávkou poslal balon do zázemí.
37.
Nepříjemnou střelu vyslal Kubista, Berkovec však byl připravený.
35.
Fanoušci Bohemky kompletně vyklidili sektor a zavládlo na stadionu s výhledem na Ještěd ticho.
30.
Klokani se pomalu vymanili z tlaku Jablonce a vyrážejí na občasné kontry, zatím však ani jeden neusměrnili do větší šance.
24.
Po faulu na Hubníka z dobré pozice zahrával přímý kop pár metrů za vápnem Čížek, trefil Moravce ve zdi.
22.
V další tutovce se objevil Čížek, který doklouzával přihrávku před bránou od Nováka, ale tomu chyběl kousek ke ztečování. Opět šla akce přes Pauscheka.
21
Převaha Jablonce pokračuje, navíc mohla být korunována brankou, kdyby však Fantiš mířil hlavou o pár centimetrů blíže levé tyče.
19.
Petr Nerad předčasně míří do kabin, má problém s dýcháním. Místo něj se na pravé lajně objeví Jakub Hora.
18.
S Neradem to nevypadá vůbec dobře, znovu je na trávníku. Hora je již připraven u lajnové čáry.
17.
Jablonečtí se od ošetřování Nerada usadili na naší polovině a Klokani se z kleští nemohou dostat, zatím je ale jejich snažení bezvýsledné, jejich centry likviduje defenziva.
14.
Hraje se zatím spíše nezáživný fotbal, jako by to způsobilé ospalé sluneční odpoledne. Mezitím Petr Nerad je ošetřován u lajny, vypadá to, že se mu udělalo nevolno.
11.
Šmíd dostává za ostrý skluz ze zadu na polovině hřiště žlutou kartu.
5.
Teď domácí měli dobrou příležitost, Rossi z levé strany přenesl míč přes celé hřiště na Fantiše, který ho ostrým centrem prohnal přes pokutové území, naštěstí ho nikdo nezastihl.
3.
Klokani začali dobře, Lietava dvakrát vyhrál souboj o dlouhý míč, z čehož mohli těžit Nerad a Moravec. Ale ani v jednom případě z toho nic nebylo.
1.
Jablonečtí nastupují dnes v zelených dresech, Klokani ve žlutých.
1.
A již se hraje!
Zaplněný klokaní sektor čítající cca 250 příznivců vyhlíží hráče, kteří se již rovnají na trávníku a zdraví se.
Hráči mizí pomalu v útrobách stadionu, aktuální stav na tribunách by se dal konstatovat ve stovkách.
Oproti minulému utkání zůstává na lavičce Jakub Hora, místo nějž se do hry dostane Mantas Kuklys. Do průběhu utkání nezasáhne kvůli zranění David Bartek, na lavičce je novým mužem Elie N'Dekre z juniorky.
Vítáme Vás u online reportáže z Jablonce, kde se střetnou dva zelenobílé celky v rámci 29. kola, které se hraje na všech stadionech v ten samý čas.

Média

Známkování hráčů

Známkování hráčů

Martin Berkovec 4,4 / 23
Václav Kalina 4,1 / 7
Michal Šmíd 3 / 22
Lukáš Pauschek 2,3 / 22
Erich Brabec 3 / 22
Mantas Kuklys 2,4 / 22
Jakub Hora 2,8 / 22
Jan Moravec 3,4 / 23
Josef Jindřišek 3,3 / 22
Petr Nerad 2,4 / 19
Jakub Rada 4,8 / 23
Elie N'Dekre 2,6 / 22
Ivan Lietava 2,3 / 23

Hodnotit výkon hráčů mohou pouze přihlášení uživatelé.