Na Cestě za titulem začíná mistrovské jaro

Fanouškovský projekt přibližuje den po dni zisk prozatím jediného mistrovského titulu v historii klubu.

Na Cestě za titulem začíná mistrovské jaro

Fanouškovský projekt Cesta za titulem nezahálel ani během zimní přestávky a přinášel pravidelným čtenářům prostřednictvím webových stránek a Facebooku informace o dění v klubu před třiceti lety.

Bohemka se stala celkovým vítězem Zimního turnaje na Smíchově. Do turnaje, hraném na škvárovém hřišti, kromě tradičních celků zasáhl také reprezentační výběr Československa, který byl z větší části poskládán ze zástupců týmu od Botiče. Na začátku roku 1983 se tak mezi fandy Bohemky žertovalo, že si to ve vzájemném utkání - ve kterém nakonec zvítězila Bohemka - rozdalo "bohemácké áčko" s "béčkem".

Zimní přestávka ale jinak přidělala trenéru Pospíchalovi a dalším funkcionářům řadu starostí. Kádr Bohemky doslova kosilo jedno zranění za druhým. V deníku Československý sport se například objevil článek "Nemocnice na kraji Botiče" a nadpis plně vystihuje tehdejší zdravotní stav hráčů Bohemky. Před začátkem jara navíc přišla další rána v podobě zrušeného herního soustředění v Německu (tehdejší NSR) kvůli sněhové kalamitě.

Současný tým Bohemians Praha 1905 vyhlíží sobotní generálku a na start Fotbalové národní ligy si počká ještě více než týden. Ovšem mistrovský tým odpočítával před třiceti lety poslední hodiny do začátku jara, které začalo pěkně zostra.

Tehdejší tým Bohemky totiž postoupil poprvé v historii klubu v Poháru UEFA do jarní části a navíc byl stále ve hře o Český, potažmo Československý, pohár. Již zítra (22. února) vám stránky Cesty za titulem zprostředkují online přenos z pohárového utkání na Letné proti Spartě. Jarní ligové odvety zahájí mistrovský celek 26. února doma proti Rudé hvězdě Cheb a 2. března přivítá v Ďolíčku skotské Dundee United v úvodním utkání čtvrtfinále Poháru UEFA.

Stránky Cesty za titulem budou fanouškům třicet let staré dění přinášet prakticky den po dni, jak tomu bylo zvykem na podzim. Těšit se můžete nejen na dobově aktuální články a online přenosy, ale chybět nemůže ani oblíbená dobová fanouškovská kronika. Nově autoři stránek plánují spustit také tipovačku jarní části tehdejší I. ligy.

Nové články přinese samozřejmě i rubrika Rozhovory po 30 letech, aktuálně si můžete přečíst rozsáhlý rozhovor s tehdejším útočníkem Vladimírem Hruškou.

Vzpomínky na mistrovskou sezonu si mohou pamětníci 80. let oživit - mladší fanoušci alespoň zasnít a nasát kousek tehdejší atmosféry - díky Fanshopu, který postupně rozšiřuje mistrovskou kolekci.

Sledujte Cestu za titulem, jarní jízda za ziskem mistrovského poháru začíná.