Družstvo fanoušků Bohemians

Do tohoto fóra mohou přispívat pouze registrovaní a přilogovaní uživatelé.

Přilogujte se nebo se zaregistrujte

Čtení příspěvků je povoleno všem uživatelům, příspěvky jsou zobrazeny níže na této stránce. Použijte posuvník okna nebo kolečko myši.

Obsah diskuzních fór je tvořen příspěvky, které vyjadřují názory a postoje jednotlivých pisatelů. Redakce ani klub Bohemians 1905 neodpovídá za obsah příspěvků, vyhrazuje si však možnost odstranění příspěvků, jejichž obsah je ve zjevném rozporu s právními předpisy nebo normami slušného chování.

Hodně fans se mě ptají na rozdíl mezi architektonickou soutěží a dialogem:

 

Zásadní rozdíl mezi architektonickou soutěží a soutěžním dialogem spočívá v povaze jejich procesů a průběhu.

Architektonická soutěž:

    Architektonická soutěž je jednorázová událost, ve které se soutěží o vybrání nejlepšího návrhu pro daný projekt.

    Soutěžící předkládají své návrhy nebo koncepty v jedné nebo více fázích, ale neexistuje možnost následného dialogu nebo interakce s porotou nebo zadavatelem soutěže.

    Porota hodnotí a posuzuje předložené návrhy na základě stanovených kritérií a vybírá vítězný návrh na základě jednorázového rozhodnutí.

    Soutěžící mají omezený prostor pro reakci nebo úpravu svých návrhů na základě zpětné vazby.

    Po vyhlášení vítězného návrhu se zpravidla přistupuje k realizaci.

Soutěžní dialog:

    Soutěžní dialog je proces, který umožňuje opakovanou interakci a komunikaci mezi soutěžícími a porotou nebo zadavatelem soutěže.

    Soutěžící předkládají své návrhy v jedné nebo více fázích a mají možnost prezentovat a obhajovat své nápady, odpovídat na dotazy a diskutovat o svých projektech.

    Porota nebo zadavatel soutěže poskytují zpětnou vazbu a dotazy, které umožňují soutěžícím upravit a zdokonalit své návrhy na základě interakce.

    Soutěžní dialog může mít více kol, ve kterých soutěžící postupně vylepšují své návrhy na základě zpětné vazby a diskusí.

    Vítězný návrh je vybrán na základě komplexního procesu dialogu a diskusí mezi soutěžícími a porotou nebo zadavatelem soutěže.

Základním rozdílem je tedy možnost komunikace, diskuse a interakce mezi soutěžícími a porotou nebo zadavatelem soutěže, která je přítomna ve formě soutěžního dialogu, ale chybí v tradiční architektonické soutěži.

Martak napsal:

Resp. bude víc než jen těch 640 míst v sektoru hostí?

Komplexní info o výjezdu do Plzně připravuji. Snad dnes. Čekám na info z Plzně. Díky

Klokani,

velké bitvy nesvádíme jenom na prvoligových trávnících! Aktuálně vedeme další z mnoha bojů o náš milovaný stadion – Ďolíček – a potřebujeme vaši pomoc. Je třeba připomenout politikům hlavního města Prahy, k čemu se zavázali, když před pár lety stadion odkoupili. A k čemu je zavazuje zákon, tedy k řádné péči o městský majetek.

Proto bychom vás rádi pozvali na zasedání zastupitelstva Hlavního města Prahy, které se koná ve čtvrtek 27. 4. 2023. Toto zasedání je pro nás velmi důležité a rádi bychom zde měli vaši podporu. Jako DFB máme několik důležitých návrhů a požadavků ohledně Ďolíčku, které chceme předložit zastupitelům. Znepokojuje nás pomalý postup přípravy rekonstrukce Městského stadionu Ďolíček, kterou doposud slibovali zastupitelé i radní. Chceme, aby začali plnit své sliby a v brzké době (!) začali s opravou Ďolíčku. Vaše přítomnost na zasedání nám pomůže ukázat, že jsme silnou a jednotnou komunitou, která si stojí za svými zájmy.

Zasedání se koná v čtvrtek 27. dubna 2023 v budově magistrátu na Mariánském náměstí. Sejdeme se v 18.30 hod. na Mariánském náměstí a v 19.05 hod. půjdeme přímo na jednání zastupitelstva. Nevíme, zda nám v daný moment dovolí promluvit, ale určitě se pokusíme předat do rukou primátora apel vedení DFB. Prosíme vás, abyste dorazili v co největším počtu a pomohli nám prosadit naše požadavky a v konečném důsledku zachránit Ďolíček pro budoucí generace!

Předem děkujeme za vaši přítomnost. Všichni na magoš!

Představenstvo Družstva fanoušků Bohemians

Zpráva z DFB:

Zítra 12.4. jdu na další jednání na MHMP. Má prý dojít k posunu. Já to ale beru s rezervou, protože to je info od „spojenců“ na radnici a bohužel tam nemáme jenom spojence. Já se budu ptát hlavně na to, jestli je v koalici shoda na tom, že se Ďolíček musí opravit? Názor staré koalice známe, ale dnes jsou ve vedení trochu jiní lidé. Projekty k řešení jsou, stoka, soutěž, opravy v nejbližší době, tribuny JIH ze Žižkova a tribuna C, Sokol atd. Určitě v nejbližší době svolám schůzi DFB do Ďolíčku a rád vše s fanoušky Bohemky proberu osobně. Sledujte stránky dolicek.com, Facebook DFB nebo zde fórum. Díky Martin

Ať už to dopadne jakkoliv, dneska jsem na Bohemku neskutečně hrdý. 

URI napsal:

Jsou ještě někde lístky na finále poháru na Slávii?

Samozřejmě jsem myslel na semifinále,ale stal se asi zázrak a odpoledne mi ukázalo,že je ještě pár volných míst,takže už mám lupen a moc se na zápas těším.BOFOR

Jsou ještě někde lístky na finále poháru na Slávii?

Nádhera,  krasny den... Velký den Bohemky, ta je  každým zapasem lepši a lepši... Pepa náš kapitán dostal dnes k svátku super darek.... 

Zip Zipů napsal:

Drazí Bohemáci, dnes, po dlouhé chorobě, skonala Babí Majka. Spočinula v pokoji po dlouhém a plném životě spojeného v posledních dekádách života s Bohemkou. Děkuji všem za její podporu a přijetí. ZIP, syn.

Upřímnou soustrast 

Drazí Bohemáci, dnes, po dlouhé chorobě, skonala Babí Majka. Spočinula v pokoji po dlouhém a plném životě spojeného v posledních dekádách života s Bohemkou. Děkuji všem za její podporu a přijetí. ZIP, syn.

AUTOBUSEM DO LIBERCE!

Tuto neděli 5. 3. 2023 nás čeká výjezd na sever Čech. Pod Ještědem se představíme na hřišti Slovanu Liberec. Výkop je naplánován na 14:00hod.

Na toto utkání vyhlašuje DFB společně s aktivními fanoušky z GWF autobusový výjezd! Autobus má kapacitu 50 míst a cena za místo činí 250 korun.

Přihlásit se můžete na emailu martin.kurka@bohemians1905.cz

(stačí nám poslat jméno/přezdívku a telefonní číslo).

SRAZ

Sraz bude v 11:00 na Náměstíčku v Ďolíčku a odjezd o půl hodiny později. Peníze se vyberou před odjezdem.

Pojeďte s námi podpořit Klokany v boji o další důležité body!

BOHEMIANS ON TOUR

Družstvo fanoušků Bohemians

Zdravíme zelenobílou rodinu!

Do další části fotbalové ligy jsme vstoupili svižně. Děkujeme za DFB za podporu, která se – nevídáno! – promítla i do diskusí na fanouškovském fóru.

Svižným tempem pokračujeme i na několika dalších frontách, které jsou pro DFB (i klub) pro budoucí fungování zásadní. Nejde jen o konkrétní projekty, ale i společné aktivity utužující našeho klokaního ducha. Takže díky všem, kteří se zapojili do sbírky na obnovu hrobky pana Dannera, zejména pak klubu, Nadačnímu fondu Bohemians a České spořitelně. Příspěvky dále vybíráme na transparentním účtu 6352898309/0800 nebo do kasičky ve fanshopu. Doposud jsme vybrali cca 250.000 Kč. Jen houšť a větší kapky!

Ta poděkování jsou na místě. Chválí se málo, anebo formálně. Případně pozdě a někdy i zbytečně. Ale my v DFB to vnímáme jako slušnost. Takže poděkování by si zasloužili všichni okolo DFB, kteří neúnavně tlučou na železné brány, okované dveře a někdy i neprůstřelná okna všech úřadů a institucí, jejichž součinnost je nezbytná pro rekonstrukci milovaného Ďolíčku.

Až potkáte Martina, zeptejte se ho, kde na Magistrátu mají nejpohodlnější sedačky, nejzářivější kliky a skousnutelné bagety. Tu budovu a její zákruty zná už dokonale.

Ono to ani jinak nejde. I tak „něžná“ záležitost, jakou je modernizace Ďolíčku obnáší procesy na úrovni developerské výstavby. Pro nás (paradoxně) tím složitější, že vlastníkem je město, správce městská organizace a investorem další městský odbor. Není to prostě jednoduchý proces – byť by nám měl trochu pomoci nový stavební zákon platný od léta 2024. A rovněž snad už konečně konstituovaná koalice ve vedení celého pražského Magistrátu.

Nadechněte se, a vzhůru do stenopisných záznamů DFB:

•             Snad již brzy by nová Rada města měla pro zastupitele posvětit vyhlášení architektonické soutěže, která bude rozsahem (a tedy i investicí) více umravněná, než se původně zdálo.

•             Aby se tak mohlo stát, musely se prověřit a vyjednat podmínky přeložky stavebně impozantní, ale žel se stavbou neslučitelné podzemní kanalizační štoly, po které si nevědomky podupáváme čekaje na vstup hlavní branou na stadion.

•             Zadání soutěže již „ošetřuje“ i to, aby se vítěz mohl pustit do zpracovávání projektové dokumentace, což nebyl snadný úkol – a děkujeme tímto za kreativitu a pomoc týmu Pražské developerské společnosti. Toto ještě podléhá schválení.

•             Jo, opět poděkování: takže vězte, že nic z výše uvedeného by nebylo bez empatie, pracovitosti a zkušeností členů bývalé Rady města: pánů Hlaváčka, Šimrala a Chabra – a vlastně všech, kteří nás svými hlasy posunuli až sem. Věřte, není to automatické.

•             V těsné spolupráci s majiteli Bohemky připravujeme plán na přechodné období (několik let) mezi vyhlášením soutěže a prvního (stavařského) výkopu rekonstrukce stadionu: na prvním místě je pasportizace všech neduhů Ďolíčku a plán racionálních oprav, abychom dostáli nárokům na první ligu a snesitelný komfort fanoušků.

•             S výše uvedeným (přeložkou stoky i přechodným obdobím) se pojí rovněž otázka instalace tribuny do prostoru za brankou směrem k Vršovické ulici (pamatuje si ještě někdo, o jaký šlo sektor?): zde jsme v téměř každodenním spojení se servisní společností Liga Servis, jež se o stadion coby městský majetek stará. Doufáme, že se s novým vedením Prahy pohnou ledy i na některých úřadech a zjara dotáhneme podmínky instalace tribuny tak, aby mohla být co nejdříve instalována.

•             Díky intervencím DFB jsme získali garanci z nejvyšších pater Magistrátu, že výstavba bytového domu na škvárovém parkovišti vedle stadionu neohrozí podmínky konání prvoligových (ehm, tedy našich!) zápasů v Ďolíčku. Oč šlo? Bytový dům, který rovněž připravuje Pražská developerská společnost, totiž zastaví plochy, jež jsou nyní využívány jako bezpečné parkování pro hostující hráče, delegáty, rozhodčí a také televizní štáby. Detaily nebudeme plýtvat vašim zelenobílým časem: prostě „je to písemně ošetřeno“!

•             Taktéž za aktivní participace majitele klubu i Pražské developerské společnosti jednáme se sousedním Sokolem, jehož část pozemků je pro rekonstrukci a dílčí rozšíření Ďolíčku nezbytná. Snad je to na dobré cestě: mimo jiné se Martin Kurka s Vaškem Vlčkem stali „odborníky“ na podmínky lukostřelby, jehož střeliště spolu s architekty aktivně formátují. Zde si držme palce, protože Sokolové jsou zocelení a sveřepí a jednání jsou namáhavá i fyzicky. Ač jsme vděčni, že vůbec nějaká jsou…

Dočetli jste až sem? Pak ve vás plápolá ryzí družstevní zelenobílý plamen! A pokud ho chcete ještě více rozdmychat, foukejte 16. února směrem k budově pražského Magistrátu. Bude se volit nová Rada HMP.

Každý hlas se počítá! Mezi členy pražského zastupitelstva i ten váš na DFB kanálech na Facebooku, fóru DFB, na webu – a samozřejmě i v hledišti Ďolíčku!

Vždycky jsme s Váma!

Martin, David, Milan, Martin a Vašek

Martin Kurka napsal:

Zdravím Kolino, vše běží v rámci možností. Poslední Tisk č. HMP č. R-46728 je v kolečku na schválení u zainteresovaných odborů. Tento Tisk jde dál za vyhlášení soutěže a již řeší i proces po soutěži a zakázku ...

Dík za info, dobrých zpráv není nikdy dost, tak alespoň nějaký důvod k radosti po prohře se Spartou.

Držím palce v očekávání dalších zpráv, díky moc, 

                                   BOHEMKA DO TOHO!!!

kolina napsal:

Dotaz: Prosím, jak vypadá situace ohledně vyhlášení té ARCHITEKTONICKÉ SOUTĚŽE na Dolíček?!?

Zdravím Kolino, vše běží v rámci možností. Poslední Tisk č. HMP č. R-46728 je v kolečku na schválení u zainteresovaných odborů. Tento Tisk jde dál za vyhlášení soutěže a již řeší i proces po soutěži a zakázku na projektovou dokumentaci. Po vyřešení problému se stokou se snad již jenom čeká na jmenování nové Rady HMP. Nová Rada nechce, aby současná již o čemkoliv rozhodovala. V nové Radě HMP budou staří známí Piráti, Kdu, Top09 a STAN. Noví budou radní z ODS a tam máme příslib od nového primátora, že soutěž podporuje. Dnes nemám důvod si myslet, že by měl nastat problém. Nicméně si počkejme na 16/2. To nejdůležitější ale je, že náměstek primátora, pan Petr Hlaváček, pokračuje a ve stejné funkci. On předkládá Tisk ke schválení. Detailní zprávu předsedy DFB a představenstva DFB vydáme po derby. Díky Martin

Návrh k zamyšlení. Žijeme nyni v oblacich, využijte toho. Knížka "Bohemka je a bude", se jistě nyni dobře prodavá, přesto možná jen drobnost k podpořeni prodeje. Fotografie mužstva s jejich podpisy včetně realizačního teamu.... Návrh k zamyšlení...

damhA napsal:

Ještě pár slov k Dannerovi:  Moc se to sice Bohemky netýká, ale třeba to někoho zaujme :-)  Zdeněk Danner byl mj. ústřední postavou vykoupení rodného domu Karla Havlíčka Borovského ze soukromých rukou do státních!!!   Býval členem správní rady Českomoravské strojírny Kolben ...

Ahoj, opět doplním pár zajímavostí z mého archivu. Zdeněk Danner měl prsty ve výstavbě kostela sv. Václava na Čechově náměstí. Občanská záložna zřejmě poskytla farnosti pozemky a sám Zdeněk Danner byl pak členem (jako vyslanec arcibiskupství!) spolku pro výstavbu kostela. Jeho roli a roli Záložny mimo jiné v kostele připomínají i dvě památeční desky.

Vztah k náboženství opravdu mít musel. Sbíral prý sošky sv. Jana Nepomuckého a jednu takovou měl i ve své pracovně v Občanské záložně. Při dojednávání transparentního účtu u České spořitelny na Vršovickém náměstí nás vzal ředitel pobočky do ředitelny, která měla být Dannerovou pracovnou, ale žádná soška tam prý už nebyla, ani není. :) Sochu sv. Jana prý nechal zbudovat i při vchodu do Petrovického zámku, který sice patřil jeho bratru Romanovi, ale Zdeněk tam zřejmě bydlel, neb si to místo velmi oblíbil a nechal ho celé zrekonstruovat. Vztah ke svatojánským soškám však může reflektovat i vztah k rodnému místu pochopitelně.


Co se týče Poděbrad, jsem přesvědčen, že opravdu umřel tam. Mám záznam z poděbradské matriky, který říká, kde zemřel (Poděbrady 482-II) a že příčinou bylo zkostnatění tepen, cukrovka a následné ochrnutí srdce. Tento záznam mimochodem potvrzuje tvé poznatky s pohřbem. V matrice je jako místo pohřbení zapsán Nepomuk, který je následně přeškrtnutý a pod tím jsou dopsány Vršovice. Nechybí ani poznámka o povolení k převozu těla.

miraluba napsal:

na Bohdalecký hřbitov chodím , mám tam  pochované příbuzné a  kousek  dál je  hrobka pana Dannera. Vím v jakém  stavu se nachází a  docela realně dokážu odhadnout cenu opravy. Jinak jsem rád ,že se konečně ...

Ahoj, je to odhad renomované kamenické společnosti z jara 2022. Spolupracuje se s ní i Správa pražských hřbitovů. Hlavní položku tvoří ta nová střecha - dřevěný krov, krytina. Zadání bylo zpočátku velmi ambiciózní, následně jsme ho trochu redukovali, a tím ušetřili. Na druhou stranu bychom nad rámec původních plánů rádi opravili i některé kamenné prvky (znak Řádu Božího hrobu, andělíčky na bocích, apod.), což je práce pro restauratéra, a to zase částku navýší. Netvrdím, že rekonstrukce nebude, pokud se nevybere 400.000 Kč. Jsme připravení na různé varianty dle vybrané částky. Našim cílem je však oprava, která bude citlivá a historicky co nejpřesnější.